جزوات کامل تحلیل سازه

تومان

رمز فایل www.omranrenter.com

جزوات کامل تحلیل سازه

شامل بیش از 40 جزوه

دانلود جزوه تحلیل سازه کنکور از قسمت دانلود جزوات فنی مهندسی

دانلود کتاب های تحلیل سازه از قسمت کتاب فنی مهندسی

مقایسه

توضیحات

جزوات کامل تحلیل سازه

دانلود رایگان جزوات تحلیل سازه ها

تحلیل سازه‌ها یا آنالیز سازه‌ها (Structural Analysis) یکی از بنیادی­ترین دروس در مهندسی عمران می‌باشد، که با استفاده از قوانین ریاضی و فیزیک به تحلیل و پیش‌بینی رفتار سازه‌ها می‌پردازد. تحلیل سازه، علمی است که عمل نیروها را روی سازه بررسی می­ نماید. به عبارت دیگر، تاثیر و نحوه انتقال نیروهای موثر به سازه که توسط اجزای آن از نقاط تاثیر به تکیه­ گاه­ها هدایت می­ گردند، توسط علمی که تحلیل سازه نامیده می ­شود، مورد بررسی و مطالعه قرار می­ گیرد. تحلیل سازه به طور کلی شامل الف) بررسی پایداری، ب) تعیین واکنش­های تکیه­ گاهی، پ) تعیین نیروهای داخلی و ت) محاسبه­ی تغییر شکل­ های سازه­ می­ باشد. پس از تحلیل سازه‌ها و تعیین نیروهای داخلی، سازه را برحسب آن‌ها طراحی می‌کنیم، که منظور از طراحی تعیین مقاطع مناسب (امن و اقتصادی) برای اعضای مختلف سازه است.

تحلیل سازه ها یا آنالیز سازه ها (Structural analysis) یا تئوری سازه ها (Theory of Structures) یکی از زیر رشته ها و زمینه های عمده و مدرن در مهندسی عمران و مهندسی هوافضا است که با استفاده از قوانین ریاضی و فیزیک به تحلیل و پیش بینی رفتار سازه ها می پردازد. جزوات کامل تحلیل سازه

روشی برای محاسبه میزان تغییر شکل، نیروهای داخلی و عکس العمل‌های تکیه‌گاهی یک سازه است. اطلاعات مورد نیاز برای این محاسبات مشخصات مقاطع سازه و بارهای وارد بر سازه هستند. پس از تحلیل سازه‌ها و تعیین نیروهای داخلی (برشی، محوری، لنگر خمشی و لنگر پیچشی) سازه را برحسب آن‌ها طراحی می‌کنند. منظور از طراحی تعیین مقاطع لازم برای اعضای مختلف است.

سازه‌ها از دو دیدگاه از لحاظ بارگذاری قابل بحث هستند:

  • بارگذاری دینامیکی
  • بارگذاری استاتیکی

همچنین عوامل مؤثر در تحلیل سازه‌ها شرایط تکیه‌گاهی، اتصالات، و قیود آن‌ها می‌باشد.

یکی از روش‌های رایج تحلیل سازه‌های ساختمانی در تئوری سازه تحلیل پرتال می‌باشد که در گذشته و قبل از حضور نرم‌افزارها استفاده‌های زیادی از آن می‌شد.

مدل‌سازی اطلاعات ساختمان و تحلیل سازه

ابزار مدل‌سازی اطلاعات ساختمان با داشتن خصوصیات دقیق از مصالح و خصوصیات هریک از آن‌ها و ابزارهای تحلیل در موارد گوناگونی از قبیل انرژی تحلیل مقاومت و پایداری و … امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تحلیل پرتال و نکاتی در مورد آن  ( جزوات کامل تحلیل سازه )

امروزه رایج‌ترین روش تقریبی تحلیل قاب‌های ساختمانی برای بارهای جانبی روش تحلیل پرتال می‌باشد.

به دلیل سادگی این روش، بیشتر از هر روش تقریبی دیگر برای تعیین نیروی باد و زلزله در قاب‌های ساختمانی استفاده می‌شود.

این متود برای اولین بار توسط آلبرت اسمیت در مجله انجمن مهندسان جامعه غرب در آوریل ۱۹۱۵ مطرح گردید.

لازم است ذکر شود روش تحلیل پرتال برای ساختمان‌هایی تا ۲۵ طبقه جوابگو می‌باشد.

در این روش برای هر تیر و ستون فرضهای مخصوصی می‌شود.

در روش تحلیل پرتال، قاب‌های ساختمانی به صورت تفکیکی به قاب‌های مستقل از هم تقسیم می‌شوند.

اصول تحلیل
هدف از تحلیل سازه، تعیین مقاومت مورد نیاز (Ru) و یا نیروهای داخلی در قطعات مختلف سازه و تغییر مکان نقاط مختلف تحت اثر ترکیبات بارگذاری مورد نظر، با در نظر گرفتن مشخصات هندسی و مکانیکی آن ها است.

جزوه تحلیل سازه ۱ به شرح زیر می باشد: معینی و نامعینی و درجه نامعینی ، یادآوری اتصالات ، انواع معادلات ، تحلیل خرپاها ، رسم دیاگرام لنگر خمشی در تیرها و قاب ها ، رسم نمودار برش ، تحلیل قابهای قوسی شکل ، روش کار مجازی در سازه های قوسی شکل ، قضایای لنگر سطح ، تیر مزدوج ، قضیه بتی ماکسول ( کار و انرژی ) ، روابط سختی در تحلیل سازه ها ، تحلیل سازه های نامعین با استفاده از روش کار مجازی ، سازه های متقارن و پاد متقارن ، رسم خطوط تاثیر ، روابط خیز و شیب ، قضیه کاستلیانو – جزوات کامل تحلیل سازه

تحلیل سازه چه تفاوتی با طراحی سازه دارد؟

هر جسم یک سازه محسوب میشود. با اتصال اعضای مختلف و ایجاد واحد یکپارچه­­ای که عملکرد مورد نظر را انجام دهد، سازه ایجاد میشود. سازه های طبیعی از کوچیکترین بخش یک اتم گرفته تا کل جهان هستی، متنوع هستند. سازه های دست­ساز بشر شامل ساختمانها، پلها، سدها، کشتی­ها، هواپیماها، موشکها، قطارها، اتومبیل­ها و حتی مجسمه های بزرگ هنری است. مهندسان سازه، با طراحی سازه­ها، پایدار بودن و کارآمدی آنها را تضمین میکنند. تحلیل سازه،­ با محاسبه بار وارد شده بر اجزای سازه و تحلیل آنها سر و کار دارد، در حالی که طراحی سازه ابعاد (شکل و اندازه) اجزای سازه را بر اساس بار محاسبه­شده به کمک تحلیل سازه، مشخص میکند. مهندسان سازه مسئولیت تحلیل سازه و نیز طراحی سازه را بر عهده دارند. تحلیل و طراحی سازه بخش مهمی از مهندسی عمران است. بنابراین لازم است که نسبت به تحلیل و طراحی سازه، درک روشنی داشته باشیم. در این مقاله تفاوت بین تحلیل سازه و طراحی سازه را توضیح میدهیم.

۱
تحلیل سازهبه فرآیند تعیین واکنش یا رفتار سازه، زیر برخی از بارهای خاص یا ترکیبی از بارها، تحلیل سازه گفته میشود.
طراحی سازهبه فرآیند یافتن مشخصات اقتصادی، امن و بادوام سازه از جمله مصالح، تکنولوژی، هندسه و اندازه اجزای سازه که برای تحمل بارهای سازه طی دوره عمر سازه کفایت میکند، طراحی سازه گفته میشود.
۲
تحلیل سازهفرآیند تحلیل سازه با فرضیه سازی انجام میشود. در تحلیل سازه، مثلا اندازه تمام اجزای سازه، بارها، خصوصیات مصالح و شرایط تکیه­گاه را به طور فرضی تعیین میکنیم. این اندازه ها را معمولا به کمک تجربه یا حساب سرانگشتی­ای که قبلا طی تجربه بدست آمده، فرض میگیریم.
طراحی سازهفرآیند طراحی هر سازه، با انتخاب مصالح در مقابل تکنولوژی ساخت، و البته سیستم سازه که مهمترین بخش است، شروع میشود. انتخاب مصالح بستگی دارد به موجود بودن مصالح در محل و هزینه مصالح، در حالی که تکنولوژی ساخت بستگی دارد به امکان دسترسی به نیروی کار ماهر و کارخانه و ماشین­آلات مورد نیاز.
۳
تحلیل سازهتحلیل سازه شامل بررسی سازه از نظر مقاومت، سفتی، پایداری، لرزش و واکنش تمام اجزا است.
طراحی سازهطراحی سازه شامل بررسی سازه از نظر قابلیت خدمات­رسانی (به این معنا که سازه در وضعیتی است که برای ساکنان، همچنان کارآمد و امن باشد)، ایمنی و دوام.
۴
تحلیل سازهواکنش به معنای پی بردن به واکنش­های تکیه گاه، نیروهای برشی، لنگر خمشی، پیچش، خیز، تنش، کشش و غیره است که یک جزء خاصی در اثر بارهای وارده، در معرض آنها قرار میگیرد.
طراحی سازهفرآیند پی بردن به هندسه، اندازه و شکل تمام اجزای سازه است. در طراحی سازه، تک تک اجزا و اتصالات طراحی میشوند.
۵
تحلیل سازهبرای تحلیل سازه، باید درمورد رفتار اجزای سازه و لذا ریاضیات پایه، فیزیک پایه یعنی مکانیک سازه، دانش و اطلاعات داشته باشیم. برای قسمت مفروض، باید واکنشها و لنگرها را پیدا کنیم تا بتوانیم تنشها، کششها و غیره را بررسی کنیم.
طراحی سازهفرآیند طراحی نه تنها به تجسم و تفکر مفهومی نیاز دارد، بلکه اساسا مستلزم دانش و اطلاعات در زمینه مکانیک پایه از جمله فیزیک و شیمی مواد است. همچنین نیازمند داشتن اطلاعات و دانش عمیق درمورد جنبه های عملی مثل مکانیک پایه، قوانین جدید طراحی و آیین­نامه هایی که دستورالعمل طراحی امن سازه را فراهم میکنند
۶
تحلیل سازهتحلیل سازه مهم است، چون بارهای مختلف وارده بر سازه ها و اثراتشان را ارزیابی میکند. تحلیل سازه، روش دقیقی برای تضمین قابلیت­ سازه در تحمل بارهای مورد انتظار مختلف و کمک به طراحی سازه­هایی مطابق آن است. تحلیل سازه حائز اهمیت است، چون میتواند بررسی کند که آیا طراحی سازه خاصی قادر خواهد بود که تنش­ها و نیروهای داخلی و خارجی مورد انتظار این طراحی را تحمل کند. علت اصلی اینکه تحلیل سازه سودمند است، این است که دلیل شکست سازه را مشخص میکند.
طراحی سازهطراحی سازه به این خاطر مهم است که سازه ها مختص سکونت انسان و کاربردهای مرتبط با فعالیت­های مختلف انسان همراه با ایمنی سازه هستند؛ ایمنی سازه­ نه فقط برای خود  سازه، بلکه برای ایمنی و امنیت زندگی انسان. همه این موارد به شایستگی سازه بستگی دارد. طراحی سازه مهم است، چون در طول عمر مورد نظر، ایمنی برای سازه و ساکنان فراهم میکند، بدون اینکه دچار شکست شود، و حداقل تعمیر و نگهداری را نیاز داشته باشد.
۷
تحلیل سازهموقع پیاده­سازی و اجرای تحلیل، مهندس عمران یا مهندس سازه، بزرگی نیروی وارد بر سازه، جهت نیرو، و موقعیتی که نیروها وارد میشوند، مشخص میکند.

مراحل تحلیل سازه:

  1. ایده­آل­سازی سازه (تجسم وضعیت ایده­آل سازه)
  2. اِعمال نیروها
  3. محاسبه واکنشها
  4. محاسبه نیروهای داخلی
  5. محاسبه تنش های داخلی
  6. ارزیابی راندمان و ایمنی
طراحی سازهدر طراحی سازه، زمانی که واکنش­ها معلوم شد (که از تحلیل بدست آورده ایم)، فرآیند طراحی سازه را شروع میکنیم. بررسی میکنیم که آیا هندسه انتخاب شده و ابعاد و اندازه های مفروض، معیارهای بار طراحی را محقق میکند یا خیر. اگر معیارها محقق نشود، ابعاد آن جزء سازه را تغییر داده و دوباره آن را طراحی میکنیم. این فرآیند تا جایی ادامه پیدا میکند که معیارهای طراحی به طور کامل محقق شود یعنی تنش ها در اجزای سازه از محدوده مجاز و تغییر شکل مجاز و غیره، تجاوز نکند. تمام اجزای سازه از نظر ظرفیت تحمل بار (ظرفیت باربری) یعنی از نظر تحمل انواع تنش مثل خمش، برش و تنش مستقیم، کشش، خیز، چرخش و غیره بررسی میشوند. اگر از محدوده مجاز تجاوزی صورت گیرد، مجددا باید امتحان شوند. آنقدر این کار صورت میگیرد که در محدوده مجاز از نظر قوانین طراحی، قرار گیرد.
۸
تحلیل سازههندسه سازه برای تشخیص واکنشها، فرض گرفته میشود.
طراحی سازهبرای بار مورد نظر، هندسه بررسی و فرض گرفته و مشخص میگردد.
۹
تحلیل سازهسازه ای که قصد داریم آن را بسازیم، عمر مشخصی برای آن فرض گرفته میشود. ما آن را به گونه ای میسازیم که قادر به تحمل بارهای وارده (مرده و زنده) باشد، بدون اینکه در این عمر مشخص، شکستی اتفاق بیفتد. بنابراین، قبل از طراحی سازه باید رفتار سازه را تحت شرایط مختلف اعمال بار، مشخص کنیم. سازه از نظر ترکیب بارهای مختلف مثل بار تقل، بار زنده، بار باد و بار زلزله مورد تحلیل قرار میگیرد.
طراحی سازهسازه باید بتواند ساکنان را از گرما، باران، زلزله، آتش، سیل، حیوانات حفظ کند. این بدین معناست که سازه باید بتواند به ساکنان و سازه از هر نظر، ایمنی بدهد. هدف اصلی طراحی این است که سازه ای بسازیم که بتواند تمام بارهای وارده را تحمل کند و برای ساکنان ایمنی فراهم آورد، بدون اینکه ترسی از شکست سازه در طی عمر مورد نظر سازه وجود داشته باشد.
۱۰
تحلیل سازهروشهای تحلیل سازه عبارتند از:

  1. روش آنالیتیکال یا تحلیلی. در این روش سه رویکرد وجود دارد:
  • رویکرد مکانیسم های مصالح که به آن مقاومت مصالح هم گفته میشود.
  • رویکرد نظریه الاستیسیتی یا انعطاف­پذیری
  • رویکرد اجزای محدود
  1. روش استفاده از تقریب عددی
  2. روش اجزای محدود
طراحی سازهروش های طراحی سازه

  1. برای سازه های فولادی و بتن مسلح
  • روش تنش مجاز
  • روش بار نهایی
  • روش وضعیت حدی
  1. برای سازه های چوبی
  • طراحی به روش تنش مجاز
  • طراحی طبق ضرایب بار و مقاومت
۱۱
تحلیل سازهزمانی که سیستم بدون حرکت و ثابت باشد، فقط یک راهکار خاص وجود دارد.
طراحی سازهبا تغییر مصالح و خواص آنها، ممکن است راهکارهای احتمالی زیادی وجود داشته باشد
۱۲
تحلیل سازهبه کمک تحلیل سازه، میتوانیم به نمودار لنگر خمشی، نمودار نیروی برشی، نمودار خیز، تنش برشی و کشش  غیره دست یابیم.
طراحی سازهبه کمک طراحی سازه میتوانیم نقشه دقیقی برای مرحله اجرا تهیه کنیم، همراه با جزئیات آرماتور در سازه های بتنی، جزئیات جوش یا پیچ و مهره در سازه های فولادی، و جزئیات اتصالات در سازه های چوبی
۱۳
تحلیل سازهنتیجه حاصل از تحلیل سازه همیشه همراه مهندس سازه است.
طراحی سازهمهندس سازه داده های حاصل از تحلیل را بررسی کرده و طراحی اجزا را نهایی کرده و نقشه اجرا را تهیه میکند.
۱۴
تحلیل سازهنرم افراهای مورد استفاده برای تحلیل سازه عبارتند از:

ANSYS

STAAD.Pro

ETABS

SAP

ABAQUS

EdiLus

MasterFrame FEA

Microstran

RISA-۳D

Tekla

طراحی سازهنرم افزارهای مورد استفاده برای طراحی سازه عبارتند از:

STAAD.Pro

ETABS

SAP

SAFE

STAAD Foundation Advanced

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فروشگاه آموزشی و دانلودی

 

 

 

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “جزوات کامل تحلیل سازه”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اطلاعات فروشنده

  • نام فروشگاه: فروشگاه عمران رنتر
  • فروشنده: فروشگاه عمران رنتر
  • آدرس: تهران
  • هنوز امتیازی داده نشده است!